وقتی از برندهای لوکس ساعت صحبت میکنیم، اغلب اوقات، اروپا و بخصوص سوئیس بلافاصله به عنوان مرکز تولید ساعتهای نفیس تداعی میشوند، اما آیا میدانستید که آسیا هم معدن ساعتهای لوکس و شیک است؟ کشور ژاپن در دهه 1970، به دلیل بحران کوارتز سوئیس به قطب صنعت ساعت تبدیل شد. افزایش ساعتهای کوارتز ژاپنی در آن سالها صنعت ساعتسازی را به طور چشمگیری تغییر داد. اولین ساعت کوارتز سیکو، در دسامبر 1969 تولید شد که در آن حرکات مکانیکی با حرکات کوارتز و صفحه نمایش آنالوگ با صفحه دیجیتال جایگزین شده بود. کوارتز دقیقتر و مقرونبهصرفهتر بود و همین باعث محبوبیت روزافزون این ساعتها شد. در دو دهه بعد، دو برند دوقلوی سیکو و سیتیزن بخش قابل توجهی از بازار ساعت را به خود اختصاص دادند. به دلیل اعتبار، همسانی، شهرت و ارزش این دو برند، مقایسه ساعت سیتیزن با سیکو برای دوستداران ساعت، به یک چالش تبدیل شده است. اگر شما هم جزو افرادی هستید که دوست دارید بدانید ساعت سیکو بهتر است یا سیتیزن، توصیه میکنیم این مقاله را از دست ندهید.
ساعت سیتیزن و تاریخچه آن
ساعتهای Citizen برای کسانی که به کیفیت، دقت و ظرافت اهمیت میدهند، از اهمیت بالایی برخوردارند. سابقه درخشان ساعت سیتیزن به سال 1918 باز میگردد. این ساعتها به دلیل استفاده از موادی مانند استیل ضدزنگ، آبکاری طلا و کریستال یاقوت کبود، حسی از شکوه و اقتدار را منعکس میکنند. البته عملکرد ساعتهای سیتیزن هم بینظیر است. آنها برای مناسبتهای مختلف – از رویدادهای رسمی گرفته تا استفاده روزمره – مناسب هستند. ساعتهای سیتیزن در سبکها، رنگها و طرحهای بسیار متنوعی در بازار به فروش میرسند. مقایسه ساعت سیتیزن با سیکو نشان میدهد که دقت بالا یکی از ویژگیهای ارزشمند ساعتهای سیتیزن است. علاوهبراین، آنها در برابر آب و هوا نیز مقاوم هستند و گارانتی معتبری دارند.
لوکس، اصطلاحی است که برای توصیف اقلامی استفاده میشود که بالاترین سطح کیفیت، دوام، جذابیت، قیمت و عملکرد را نشان میدهند و وقتی صحبت از ساعت میشود، معیارهای خاصی وجود دارد که یک برند ساعت لوکس را تعریف میکند. سیتیزن، برند معتبری است که به خاطر ساعتهای خاص و باکیفیت خود شناخته میشود، اما آیا واقعاً میتوان آن را یک برند لوکس دانست؟
برای پاسخ به این سؤال، باید قیمت و کیفیت ساعتهای سیتیزن را در مقایسه با سایر برندهای لوکس ارزیابی کنیم. ساعتهای سیتیزن قیمتهای رقابتی دارند و برای مخاطبان بیشتری قابل دسترسی هستند. با اینحال، برندهای لوکس معمولاً به دلیل استفاده از مواد درجه یک مانند طلا، پلاتین یا الماس قیمت بالاتر و تولید کمتری دارند. Citizen از موادی مانند استیل ضدزنگ، تیتانیوم و کریستال یاقوت کبود استفاده میکند که کیفیت بالایی دارند، اما معمولاً با برندهای لوکس مرتبط نیستند.
برندهای ساعت لوکس معمولاً هر سال تعداد محدودی ساعت تولید میکنند، اما سیتیزن یک برند تولید انبوه با میزان تولید سالانه بیش از ۲۰ میلیون ساعت است. به طور خلاصه، با اینکه سیتیزن یک برند معتبر است که به خاطر ساعتهای باکیفیت شناخته شده است، اما تمام معیارهایی را که یک برند لوکس را تعریف میکنند، برآورده نمیکند. قیمتهای بالا، مواد باکیفیت و نرخ تولید کند، معیارهایی برای برندهای ساعت لوکس هستند اما از این واقعیت نمیتوان چشمپوشی کرد که ساعتهای سیتیزن بالاترین دقت و قابلیت اطمینان را دارند و از آخرین فناوری روز استفاده میکنند.
-
ساعت مچی مردانه سیتیزن مدل AT2568-82Eتومان15,090,000
-
ساعت مچی مردانه سیتیزن مدل AW1716-83Lتومان11,290,000
-
ساعت مچی مردانه سیتیزن مدل AW1810-85Lتومان11,090,000
-
ساعت مچی مردانه سیتیزن مدل AW1816-89Eتومان11,090,000
ساعت سیکو و تاریخچه آن
ساعت ژاپنی سیکو از سال 1881 خود را به عنوان یک غول غالب در صنعت ساعتسازی تثبیت کرده است. SEIKO نمادینترین برند ساعت ژاپنی با بیش از ۱۰۰ سال قدمت است. از آن زمان تا کنون این برند، پیشتاز ساعتسازی در ژاپن بوده و در سراسر جهان شناخته شده است. سیکو که به دلیل تولید ساعتهای قابل اعتماد با قیمتهای مقرونبهصرفه شناخته میشود، طیف متنوعی از طرفداران پروپاقرص خودش را دارد که از پدربزرگها گرفته تا آرنولد شوارتزنگر را مشتری خود کرده است. این ساعتهای متواضع و مقرونبهصرفه ارزش بسیار زیادی دارند. ساعتهای سیکو – هم مکانیکی و هم کوارتز – از محبوبترین ساعتهای جهان با طراحی منحصربهفرد و کیفیت بسیار بالا در حد ضدگلوله هستند.
کاتالوگ سیکو عظیم و گستره جهانی تنوع آن بیرقیب است. علیرغم تنوع سیکو، چند ویژگی وجود دارد که ساعتهای سیکو را منحصربهفرد ساخته است و در مقایسه ساعت سیتیزن با سیکو باید این موارد را هم مدنظر قرار داد:
- ارزش: چه در حال خرید یک هدیه لحظه آخری باشید و چه یک ساعت سیکو دستساز را انتخاب کرده باشید، این ساعتها ارزش خرید را دارند.
- کیفیت: حتی ارزانترین سیکوها هم کیفیت بالایی دارند و معمولاً از همتایان خود در سایر برندها بهتر عمل میکنند.
- جذابیت: سالها است هیچ کسی نتوانسته جذابیت خاص ساعتهای سیکو را نادیده بگیرد.
دلایل محبوبیت ساعت سیکو چیست؟
از همان اولین تولید ساعت سیکو در سال 1963، این محصول به عنوان یک ساعت اتوماتیک مقرونبهصرفه با طیف وسیعی از ویژگیها و دوام و کیفیت بالا توانست نظر منتقدان را به خود جلب کند. مکانیزم سیمپیچی خودکار، مقاومت در برابر آب، نمایشگر روز و تاریخ، قاب بادوام و بندهای جذاب از ویژگیهای دیگر برخی از انواع ساعتهای Seiko است که آن را به گزینهای عالی برای کسانی تبدیل میکند که به دنبال ساعتی قابل اعتماد و شیک هستند. در مقایسه ساعت سیتیزن با سیکو همین بس که سیکو برندی است که بالاترین سطح کنترل کیفیت را تضمین میکند.
دلایل محبوبیت ساعت سیتیزن چیست؟
Citizen بیش از ۱۰۰ سال است که به نامی قابل اعتماد و پیشرو در صنعت ساعتسازی مشهور شده و در سراسر جهان به دلیل ارزشهای قدرتمند و سازشناپذیرش شناخته شده است. دقت فنی، نوآوری، کیفیت ساخت، نگاه جسورانه و طراحی عالی گوشهای از ارزشهای این برند معتبر هستند. سیتیزن به دلیل کیفیت ساخت استثنایی و فناوری خلاقانهاش در جهان شناخته شده است، اما به دلیل قیمت متوسط و تولید انبوه، در رده برندهای لوکس قرار نمیگیرد. با اینحال، برای افرادی که میپرسند ساعت سیکو بهتر است یا سیتیزن، باید بگوییم در درجه اول، اولویتهای شخصی نقش مهمی در انتخاب ساعت دارد، اما سیتیزن فناوری قابل اعتماد و دقیقی را در تمام استایلها ارائه میدهد.
بیشتر بخوانید: 7 روش جامع تشخیص ساعت سیتیزن اصل از تقلبی
بیشتر بخوانید: ساعت سیتیزن بهتر است یا اورینت
مقایسه ساعت سیتیزن با سیکو
با بررسی انواع ساعت سیتیزن کوارتز، ساعت سیتیزن پرومستر، ساعت سیتیزن اتوماتیک، ساعت اکودرایو و…، با ویژگیهای متعددی مواجه میشوید که برخی از آنها منحصر به فناوری همین برند هستند. فناوری Citizen Eco-drive نور خورشید و لامپ را به انرژی تبدیل میکند که به طور دائم در یک سلول لیتیوم یون قابل شارژ ذخیره میشود.
ساعتهای Eco-drive چرخه تعویض و نصب باتریهای جدید را میشکنند و به این ترتیب، هرگز به باتری نیاز نخواهید داشت! و حتی لازم نیست نگران رها کردن ساعتتان در تاریکی باشید، چون این فناوری انرژی کافی را ذخیره میکند تا ساعت چندین ماه در تاریکی دوام بیاورد! به لطف این فناوری سیتیزن، از دور ریختن بیش از 40 میلیون باتری در جهان جلوگیری شده است.
زمانسنج اتمی یکی دیگر از ایدههای خلاقانه سیتیزن است که دقت فوقالعادهای را به ساعت میدهد. زمان دقیق از طریق دکلهای رادیویی ویژه به ساعت منتقل شده و ساعت به طور خودکار با این زمان تنظیم میشود. تقویم دائمی نیز از نوآوریهای سیتیزن محسوب میشود که با کمک آن، دیگر ساعت نیازی به تنظیم مجدد ندارد. ساعت تقویم دائمی، حتی در ماهها و سالهای کبیسه نامنظم، زمان و تاریخ را دقیق نشان میدهد. با این تفاسیر، هنگام مقایسه Seiko و Citizen باید موارد زیر را به یاد داشته باشید:
- عملکرد ساعت
- سبک و استایل موردنظر شما
- کیفیت و طول عمر
- فناوری
-
ساعت مچی سیکو مردانه مدل SRPB41J1تومان28,500,000
-
محصول تخفیف خوردهساعت مچی سیکو مردانه مدل SRPF79K1قیمت اصلی تومان38,600,000 بود.تومان37,828,000قیمت فعلی تومان37,828,000 است.
-
محصول تخفیف خوردهساعت مچی سیکو مردانه مدل SRPJ93K1قیمت اصلی تومان40,500,000 بود.تومان39,690,000قیمت فعلی تومان39,690,000 است.
-
محصول تخفیف خوردهساعت مچی سیکو زنانه مدل SUR533P1قیمت اصلی تومان13,200,000 بود.تومان12,936,000قیمت فعلی تومان12,936,000 است.
یکی از بزرگترین تفاوتهای سیکو و سیتیزن، انتخاب فناوری آنها است. سیتیزن تقریباً به طور کامل روی ساعتهای کوارتز تمرکز کرده است و اگر به دنبال ساعتهای مکانیکی هستید، شما را راضی نخواهد کرد. از سوی دیگر، این برند روی فناوری Eco-Drive که اساس ساعتهای خورشیدی است، سرمایهگذاری کرده است. با این وجود، مقایسه ساعت سیتیزن با سیکو نشان میدهد اگرچه سیکو هم فناوری خورشیدی دارد، اما از نظر کیفیت با سیتیزن همتراز نیست.
سیکو از کوارتز هم استفاده میکند، اما محدوده ساعتهای خودکار (مکانیکی) آن شاید بزرگترین تفاوتش با سیتیزن باشد. بنابراین، اگر یک ساعت با موتور مکانیکی میخواهید، سیکو بهترین گزینه است. فقط به خاطر داشته باشید که دقت آن کمتر از کوارتز است. شما نمیتوانید یک ساعت کوارتز را شکست دهید، حتی اگر استانداردهای کرونومتر سوئیس (4- تا 6+ ثانیه در روز) را استفاده کنید.
گفتن این موضوع آسان نیست است، اما اکثر مردم تأیید میکنند که سیکو تمایل دارد از طرحهای آزمایش شده و محتاطانه استفاده کند، درحالیکه به نظر میرسد سیتیزن کمی جسورانهتر عمل میکند و چندان به محدودیتها پایبند نمیماند. ساعتهای Seiko معمولاً ارزان، شیک و قابل اعتماد هستند. Citizen در مقایسه با سیکو مدلهای کمتر شناخته شدهای دارد.
صحبت در مورد دقت، کیفیت و طول عمر این دو ساعت بسیار دشوار است. البته این بستگی به مدل، سال و کمی شانس هم دارد. ساعتهای مکانیکی سیکو معمولاً آسیبپذیرترند، اما بسیار ظریف، مقرونبهصرفه و مبتکرانه هستند؛ هر چند سیتیزن هم در کیفیت و نوآوری حرف اول را میزند.
از سوی دیگر، سیکو دارای برند Grand SEIKO است که ساعتهای سوئیسی را با زیبایی و کیفیت خیرهکننده تولید میکند. به لحاظ تاریخی نیز این برند اولین ساعت مچی را در سال 1913 به بازار عرضه کرد و سپس به گسترش تخصص و فروش خود ادامه داد. سیتیزن به جهاتی بالهای خود را کمی مرتفعتر از سیکو باز کرده و دارای برندهای بیشتری مانند Bulova و Caravelle و همچنین برخی از برندهای سوئیسی مانند Frederique Constant و Alpina است. این شرکت همچنین به دلیل نام تجاری Miyoto که کمی شبیه برند سواچ ETA در سوئیس است، مشهور است.
مقایسه ساعت سیتیزن با سیکو: ساعت سیکو بهتر است یا سیتیزن؟
اگرچه سیکو و سیتیزن ممکن است در ظاهر شباهتهایی داشته باشند، اما ساعتهای بسیار متفاوتی میسازند. سیکو برخلاف رقبای خود در این رده، تنها خود را به تولید ساعتهای کوارتز محدود نکرده است و طیف وسیعی از ساعتهای مکانیکی را در کارنامه خود دارد. ویژگیهای ساعت سیکو عبارتند از:
- استفاده از طیف گستردهای از حرکات ساعتکیفیت ساخت عالی، با پرداخت حرفهای
- قیمت مقرونبهصرفه
- ترکیبی از عملکرد GPS با حرکات (در اکثر موارد خورشیدی) برای افزایش دقت
- زیبایی و تنوع
اگر بخواهیم به بهترین نحو مقایسه ساعت سیتیزن با سیکو را نشان دهیم، باید بگوییم سیکو مانند سامسونگ در حوزه موبایل و سیتیزن مانند آیفون رده پایینتر (حداقل در مقایسه با رولکس) است. سیتیزن صرفاً روی حرکات کوارتز تمرکز دارد که همگی در ژاپن ساخته شدهاند و بدون دخالت دست مونتاژ میشوند. ساعتهای سیتیزن به قیمتهای بالای خود نیز معروف هستند. برخی از ویژگیهای ساعت سیتیزن، عبارتند از:
- حرکات کوارتز بسیار دقیق
- حرکات کوارتز با نیروی نور
- زیبایی و جذابیت
- استفاده از تقویم دائمی در تمامی ساعتهای دارای نمایشگر تاریخ
- زمانسنج اتمی برای انتقال زمان دقیق از برجهای رادیویی منحصربهفرد
- طول عمر باتری تا ۲۰ سال و بیشتر
فناوری اکودرایور و فناوری HAQ (کوارتز با دقت بالا) بهترین فناوریهای برند سیتیزن هستند که دقت زمانی خیرهکننده ۵± ثانیه در سال را ضمانت میکنند. با اینحال برخلاف سیکو، سیتیزن موتورهای حرکتی متنوعی در ساعتهایش ندارد. این برند فقط ساعتهای کوارتز تولید میکند تا بیشترین دقت، دوام و کیفیت را داشته باشد.
به لحاظ زیباییشناسی، خرید ساعت سیتیزن مانند خرید ساعت سیکو است. هیچکدام از آنها از فلزات گرانبها (طلا، پلاتین، الماس و غیره) استفاده نمیکنند، اما هر دو محصولی بیعیب و نقص، بادوام، زیبا و استثنایی را ارائه میدهند. در مجموع، اگر به ساعتهای کوارتز و دقت فوقالعادهای که این فناوری به ارمغان میآورد، اهمیت میدهید، ساعتهای سیتیزن ممکن است بهترین گزینه برای شما باشند؛ اما اگر به دنبال ساعتهای مکانیکی با قیمتی مقرونبهصرفه هستید، بهتر است ساعت سیکو را انتخاب کنید.
اگر همچنان مردد هستید باید بدانید این موضوع کاملاً بستگی به نیاز، بودجه و سلیقه شما دارد. هر دو برند معتبر هستند و انتخاب بین آنها باید بر اساس ویژگیهای مورد نظر شما باشد. به عنوان مثال، ساعت سیکو معمولاً برای استفاده روزانه و ورزشی و ساعت سیتیزن برای استفاده رسمی مناسب است.
بیشتر بخوانید: مقایسه ساعت سیتیزن با رومانسون
تفاوت قیمت ساعت سیکو و سیتیزن
با توجه به اینکه ساعتهای سیکو کلاسیک و سنتی هستند، معمولاً قیمت پایینتری نسبت به ساعتهای کوارتزی سیتیزن دارند.
سیتیزن و سیکو از بزرگترین برندهای ساعت در جهان هستند. قیمت مناسب، سبکهای مختلف و کیفیت و دوام بالا از آنها برندهایی جهانی ساخته است. مقایسه ساعت سیتیزن و سیکو نشان میدهد تعهد این دو برند به تولید و توسعه ساعتهای جذاب در محدودهای مقرونبهصرفه، هر دو برند را محبوب کرده است. بنابراین، به افرادی که میخواهند بدانند ساعت سیکو بهتر است یا سیتیزن، توصیه میکنیم اگر به دنبال ساعتهای دقیق و ظریف هستید سیتیزن را فراموش نکنید و اگر به قیمت و کیفیت اهمیت میدهید، سیکو را انتخاب کنید.
چرا بازرسی دورهای ساعت مهم است؟
ساعت مچی مکانیزم دقیقی دارد که قطعات آن به تدریج خراب میشود. بدتر شدن عملکرد مقاومت در برابر آب نیز بسیار مهم است، زیرا ممکن است باعث نفوذ آب به داخل ساعت و در نتیجه خرابی آن شود. بازرسیهای دورهای ساعت برای حل مشکلاتی مانند خراب شدن بستهبندی، خراشیدگی یا شکستگی شیشه بسیار مهم است.
آیا از مواد رادیواکتیو برای رنگهای درخشان در ساعتهای ساخت CITIZEN استفاده میشود؟
رنگ درخشانی که در حال حاضر برای این ساعتها تولید و فروخته میشود، حاوی هیچ ماده رادیواکتیوی نیست. به جای آن از رنگدانههای ذخیرهکننده نور استفاده میشود. با این حال، پرومتیوم 147 (نیم دوره: حدود 2.6 سال) برای رنگ درخشان برخی از محصولات قبل از سال 1998 استفاده میشد که مطابق با قوانین استاندارد ایمنی آن زمان بود.